PLUJA SOBRE TERRA MOLLA, un altre tastet



Va entrar a l’aula del col·legi amb els ulls més preciosos i tristos que mai ningú es pugui imaginar. Es va fer un silenci sepulcral. Tan sols tenia sis anys, i de cop s’havia quedat sense la seva família. Només li quedaven els avis, els tiets i un cosí molt més gran que ella. La senyoreta Roser els ho havia comunicat dies enrere: “els pares i la germana gran de la petita Neus han mort en un accident”. Va ser una llambregada forta. Una desraó. Els escassos sis anys de la petita Meritxell no ho podien assimilar. “Quina dissort, quina tragèdia... Però tenia els ulls més preciosos que mai algú es pugui imaginar i era una nena tan espigada i guapa; amb aquells rinxols de nina. En canvi ella... A ella li deien la gordi”. Això la feia enfadar molt, i com més s’enfadava més li ho deien. “Que en són de cruels els nens!” La petita Neus, però, era diferent, i ara, la vida se li havia capgirat del tot. Estava potes enlaire sense solució possible. Ningú, absolutament ningú, torna mai de la mort. Bé que ho sap la petita Meritxell; això mateix li va passar a la seva àvia fa un parell d’anys. Els grans li deien que se n’havia anat al cel, i allí es va quedar. El cel, per molt que ho disfressin, és sinònim de mort. Se’n van allí i no tornen mai més; però la seva àvia era molt gran, no pas com els pares i la germana de la Neus.

Mort, buit, tristesa, dolor... Mai més!

Aquell dia va arribar a l’escola amb la seva àvia, que era una senyora gran vestida tota de negre. Tenia el cabell blanc, molt blanc, i tou com si fos cotó fluix. A ella li ho semblava. I uns ulls blaus i tan tristos com els ulls clars i transparents de la petita Neus. La petita Meritxell no podia deixar de mirar-les. Cada dia l’acompanyava l’àvia i després la recollia el seu avi, que també tenia un semblant molt trist. La petita Meritxell els anava observant, mentre esperava que la seva mare la recollís a ella, i es preguntava: “què ho deu fer que a certes persones els passin aquestes desgràcies?” I d’una forma obsessiva no li parava de dir a la seva mare, una vegada i una altra... “Quina desgràcia, mare. Quina desgràcia tan gran...!”

“La vida és com una loteria, Meritxell. No saps mai què t’oferirà l’endemà...” 

"Una loteria la vida? Què volia dir amb això...?" La seva mare la tenia aquesta flaca: de tant en tant; molt de tant en tant, deixava anar alguna frase solemne. D’aquestes que un recorda tota la vida; no pas perquè siguin res de l’altre món, sinó potser per semblar tot el contrari..."

 http://amzn.eu/9Ifma4o 

Maria Carme Poblet

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA MEVA ÀVIA

NOVEL·LA - SIRENA D'AIGUA DOLÇA - Segon tastet

SIRENA D'AIGUA DOLÇA