VOLEM ACOLLIR. SÍ SENYOR!





Em dol molt, comprovar que en el món on jo visc, el mateix món on han nascut  i s’han fet grans els meus dos fills; el mateix món que veurà créixer al meu nét, hi ha una part important de persones que estan en contra d’acollir refugiats. Molts d’ells, són els mateixos que per altres conductes es queixen que no hi ha justícia, o que la justícia no és igual per a tots, que hi ha ciutadans de primera i de segona... Diuen: primer els d’aquí... Cert que a casa nostra hi ha molt a fer i cal reivindicar-ho, perquè és ben cert que hi ha persones que pateixen situacions de pobresa extrema, sense més recursos que haver de dependre de les institucions, i a vegades ni això és suficient; que moltes pensions de viudetat o jubilació són extremadament baixes; que certes malalties, altament invalidants, incomoden tant que les mateixes institucions del govern les fan invisibles a cop de vareta màgica, i cosa que no es veu, cosa que no existeix. I podríem allargar-ho... I tant que podríem!



Quan parlem d’acollir refugiat, parlem de persones de totes les edats i gènere; persones, com nosaltres, amb una vida trencada, que fugen de la guerra, de la fam, de la misèria, de la mort... I ho fan jugant-s’hi la vida. Arriben al lloc somiat, els que no s’han quedat pel camí, engolits per les aigües del Mediterrani; arriben a l’Europa de les llibertats, l’Europa solidària, o això pensaben, i es troben, la major part d’ells, sobrevivint en camps de refugiats; dins barracons o tendes de campanya i patint les inclemències del fred de l’hivern i la incertesa del seu destí. Pensant, fins quan els tindran aparcats en aquell lloc.



No ens enganyem, som nosaltres, els humans, els que hem creat ciutadans de primera i de segona, per tant ens pertoca a nosaltres posar-hi solució. Tanmateix, crec que podem ser acollidors i alhora reivindicar millores socials justes i necessàries. Siguem solidaris, i donem exemple a aquesta Europa que no vol veure el que no li agrada, i per això gira la vista cap a un altre costat. 

Maria Carme Poblet

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA MEVA ÀVIA

NOVEL·LA - SIRENA D'AIGUA DOLÇA - Segon tastet

SIRENA D'AIGUA DOLÇA